Opstijgend vocht dient zo snel mogelijk behandeld te worden met vochtbestrijding. De zouten in het water welke door de capillaire werking van de muren omhoog komt vernietigt de structuur van de muur zelf. De muur wordt poreus en zal als gevolg daarvan een nog grotere capillaire werking krijgen. Het effect is zelfversterkend en aangezien het meestal een dragende muur is welke last heeft van opstijgend vocht, is het belangrijk om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Daar komt bij dat het meeste beton in een huis gewapend betond is. Het behoeft geen uitleg dat de metalen staven van gewapend beton niet zo goed tegen een water met zout mengsel kunnen. Kijk maar na uw auto welke na verloop van jaren toch begint te roesten dankzij de pekel op de weg in de winter.

Soorten behandelingen

Om opstijgend vocht tegen te gaan zijn er verschillende soorten behandelingen op vlak van vochtbestrijding. Een van deze behandelingen bestaat uit injectie van de muren, welke eveneens ook preventief werkt voor in de toekomst. Daarnaast is er nog drainage welke simpelweg ervoor zorgt dat de grondwaterstand verlaagt wordt zodat het hele probleem niet meer voor komt. Als laatste mogelijkheid is er nog een speciale kast welke door middel van een zwak elektromagnetische impuls de capillaire werking van de muur verstoort waardoor de zwaartekracht weer de overhand krijgt op het water in de muur. Het water zal dus uiteindelijk uit de muur weg zakken en de muur zal opdrogen.

Welke methode u ook kiest, laat u door een specialist goed informeren van de voor en nadelen van alle verschillende methodes. Alleen goed geïnformeerd kan u een goede keuze maken welke methode voor uw situatie het beste is.