Vochtbestrijding in muren is belangrijker dan u denkt. Veel mensen weten vaak niet dat de muren in de kelder bijvoorbeeld veel te vochtig zijn, waardoor uiteindelijk schimmel ontstaat. Schimmel in deze is de minst erge van de problemen. Doordat er bijvoorbeeld betonijzer is verwerkt in gewapend beton, kan deze doordat de muur te lang vochtig is uiteindelijk gaan roesten, wat de constructie snel verzwakt. Ijzeroxide heeft bijvoorbeeld een hoger volume, dus als het ijzer in het beton gaat roesten, zal deze op den duur het beton doen scheuren.

Fundering

Omdat het hele huis op de fundering rust en de kelder over het algemeen de fundering vormt, is het zeer belangrijk om in de gaten te houden of de muren in de kelder niet te vochtig zijn. Vocht in de muren is overigens te bestrijden door middel van injectie voor opstijgend vocht, impregneren voor doorslaand vocht, of simpelweg een goede ventilatie voor een te hoge luchtvochtigheid waardoor er condens op de muur neerslaat. Vocht bestrijden in huis is een serieuze zaak waar voldoende aandacht aan besteed dient te worden.

Ventileren en droog houden

Daarnaast dient men vochtbestrijding goed uit te voeren om problemen met vocht te voorkomen en de muren goed droog te houden. Schimmel vormt zich erg gemakkelijk op muren en de gezondheidsproblemen die diverse schimmels kunnen veroorzaken zijn naast de vervelende luchtjes en uiterlijk legio. Vochtbestrijding voor muren is bovendien makkelijk zelf uit te voeren. Kijk bij de betere doe het zelf zaken voor tips en trucs omtrent bestrijding van vocht in huis.