Het bestrijden van vocht in huis is waarschijnlijk een van de belangrijkste zaken en toch is het iets waar het minste mensen zich mee bezig houdt, tot er opeens problemen optreden met vocht waar men zich eerder niet van bewust was.

De meeste kelders zijn relatief vochtig in vergelijking met de rest van het huis, en hoewel dit op zichzelf geen probleem hoeft te zijn, is het toch zaak dit in de gaten te houden en als het te erg wordt, het vocht te bestrijden. Vochtbestrijding in uw kelder kan u door een professioneel vochtbestrijding bedrijf laten doen als u dit zelf niet goed aan durft, of u kan het zelf doen als u een beetje handig bent met doe het zelven. Vocht in de kelders bestrijden kan met verschillende vochtbestrijding technieken en de manier hangt voornamelijk af van hoe erg de problemen met vocht zijn, wat de oorzaak is en welke mogelijkheden hiervoor zijn. Oplossingen voor vocht in kelders bestrijden zijn er legio, en afhankelijk van uw situatie kan u uit de volgende mogelijkheden kiezen.

Hoge luchtvochtigheid

Bij een hoge luchtvochtigheid in de kelder wat neerslaand vocht door condensatie kan veroorzaken kan u eenvoudig een oplossing creëren door een betere ventilatie toe te passen. Het maken van mechanische ventilatie welke aangesloten is op de centrale ventilatie afvoer van het huis bijvoorbeeld is zo'n oplossing die de problemen met vocht in de kelders kan bestrijden. Als u echter last heeft van opstijgend vocht, is er een andere oplossing gewenst. In het geval van opstijgend vocht kan u het vocht bestrijden door de muren te injecteren met een vochtwerend middel. U doet dit door onder een hoek gaten te buren in de muren en hierna met een apparaat onder druk het injectie middel in te brengen in de muren waarna dit middel de muren ondoordringbaar maakt voor het opstijgende vocht.

Doorslaand vocht

Bij doorslaand vocht is het impregneren van de muren vaak voldoende om het vocht in de kelder te bestrijden. De muren impregneren is zo eenvoudig als de muren schilderen, maar dan met een middel welke diep in de muren trekt om zo een barrière te vormen tegen het vocht in de muren welke van buitenaf probeert door te dringen. Vochtbestrijding in de kelders is erg belangrijk en door vocht in de kelders te bestrijden voorkomt u op langere termijn problemen met schimmel en erger nog, verzwakken van de fundering van uw huis.